Intel op zoek naar nieuwe wegen: chipmaker wil AR-brillen op de markt brengen

Intel wil, wellicht dit jaar nog, AR-brillen op de markt brengen. Dat meldt The Verge. De chipmaker zoekt volgens Bloomberg investeerders voor het spinoff-bedrijfje Vaunt. Dit bedrijf maakt de slimme brillen, die intern ‘Superlite’ worden genoemd. Intel heeft de plannen nog niet openbaar gemaakt.

De bril werkt als een soort projectiescherm voor de drager. Met een laserprojector worden beelden op de glazen van de bril geprojecteerd, met ‘contextuele informatie’, aldus Bloomberg. De bril staat in verbinding met een smartphone door middel van bluetooth.

Recon

Intel heeft eerder geprobeerd wearables te ontwikkelen. In 2015 kocht de chipfabrikant het wearables-bedrijfje Recon, dat met name producten voor sporters maakte. De slimme sportbrillen van Recon waren kwalitatief hoogstaand, en er zat dan ook een flink prijskaartje aan. Intel sloot de afdeling in oktober vorig jaar. Naar verluidt gaat een aantal medewerkers van Recon mee naar het nieuwe AR-bedrijfje Vaunt.

The Verge noemt de geluiden over nieuwe AR-wearables door Intel “spannend,” aangezien de meeste techbedrijven zich focussen op augmented reality in smartphone-applicaties. Amazon werkt ondertussen ook aan een AR-bril, met een geïntegreerde spraakassistent.

Het nieuwe wearables-avontuur van Intel is een poging van CEO Brian Krzanich om het bedrijf door te laten breken in andere markten. Sinds de vlucht van kunstmatige intelligentie, zijn er andere chipmakers het speelveld ingekomen die een flinke opmars maken. Intel blijft in die ontwikkelingen achter. De recente bekendmakingen van datalekken Spectre en Meltdown, deden het bedrijf ook geen goed. Zoals The Verge zegt, wordt het nog spannend om te zien hoe het gaat lopen met de wearables van Intel.

Foto: Intel