Koreaanse grens wordt vanaf nu bewaakt door Microsoft Kinect

De dunne lijn tussen Noord- en Zuid-Korea is misschien wel een van de meest bewaakte grensovergangen ter wereld. Maar tussen al dat militaire geweld vinden we sinds kort wel een hele aparte nieuwe bewaker. De Zuid-Koreanen zetten sinds kort namelijk Microsoft’s Kinect in om de grensovergang te bewaken.

Van origine natuurlijk gemaakt om videogames mee te spelen, zag de Zuid-Koreaanse programmeur Jae Kwan Ko een unieke kans voor Microsoft’s geavanceerde camera. Hij ontwikkelde speciale software die gebruik maakt van Kinect om de gedemilitariseerde zone tussen beide Korea’s te monitoren.

kinect_korea

Hoewel het systeem al sinds augustus van vorig jaar in gebruik is, is het bestaan er van pas recent boven komen drijven. Volgens de Koreaanse nieuwssite Hankooki kan het systeem het verschil ontdekken tussen mensen en dieren. Wanneer er een persoon wordt gedetecteerd, gaat er direct een seintje naar een nabijgelegen beveiligingspost.

Overigens kan Ko niet wachten tot Microsoft’s Xbox One in Zuid-Korea is te krijgen. Hij wil immers zo snel mogelijk aan de slag met de hartslag- en warmtedetectie van de nieuwe Kinect camera die bij het console wordt verkocht.