Wil je duiken zonder nat te worden? Je kunt deze onderwaterdrone nu bestellen

Mocht je de afgelopen maanden met smart hebben gewacht tot je eindelijk kunt gaan vissen als nooit tevoren, dan heb ik goed nieuws. De PowerRay van PowerVision Technology Group is eindelijk te reserveren. Deze onderwaterdrone laat je vanuit je bootje rustig naar het scherm van je iPhone kijken en wachten tot er een vis op af komt. Vervolgens hoef je alleen nog maar je hengel uit te gooien.

Met de PowerRay is vissen dus nooit meer hetzelfde. De drone gaat namelijk onder water op zoek naar vissen en lokt ze vervolgens met een blauw lampje. Het apparaat stuurt 4K-beelden naar je smartphone, zodat je zelf haarscherp kunt zien wat er allemaal in het water zwemt. Ook is er op afstand bedienbaar aas, zodat de vissen naar je toekomen. Helaas moet je de vissen nog wel zelf vangen, maar dat is natuurlijk juist het doel van de sport.

Houd je niet van vissen, maar wil je de onderwaterwereld wel eens van dichtbij bekijken, dan is de PowerRay ook een goede optie. Je kunt namelijk ook de PowerVision VR Goggles krijgen, waarmee je live kunt zien hoe de vis naar een stukje aas zwemt. Beweeg jij je hoofd naar links of rechts, dan draait de drone mee. Zo kun je duiken op het droge! Daarnaast kun je ook foto’s en video’s maken.

PowerRay PowerVision

Er is ook een mobiele app waarmee je alle foto’s en video’s direct kunt bekijken op iOS en Android. Daarnaast krijg je hier ook beelden van geïdentificeerde vissen, onderwaterdata en waarschuwingen te zien. Tot slot is het mogelijk om de exacte locatie van de drone te bekijken, de reismodus te selecteren, de snelheid en de hoeveelheid licht te bedienen en de optimale instellingen voor fotografie in te stellen.

Drie pakketten

De PowerRay komt in drie verschillende pakketten: de PowerRay Explorer, de PowerRay Angler en de PowerRay Wizard. De Wizard is het meest uitgebreide pakket, waar ook de ZEISS VR ONE Plus VR-bril in zit. De Explorer is het goedkoopste pakket en bevat alleen de basis: een PowerRay, een basisstation en een controller en een kabel van 50 meter. Daarnaast krijg je 32GB aan video-opslag, een oplader en een 4K-camera.

De Angler heeft iets meer in het pakket zitten. Hier zit ook de PowerSeeker en een visserspak bij. De PowerSeeker is een sonar die je kunt activeren om een vis tot 40 meter diep te kunnen detecteren met een nauwkeurigheid tot 10 centimeter. De drone zelf duikt tot 30 meter diepte en beelden en gegevens kunnen over een afstand tot 80 meter getransporteerd worden. Dit gaat via wifi.

De PowerRay kun je vanaf vandaag reserveren, ook voor ons in Nederland. De Explorer kost 1599 euro, de Angler 1988 euro en de Wizard 2099 euro. Vanaf eind mei moeten ze verzonden worden.