Lanceert Apple eind deze maand zijn nieuwe streamingdienst?

Apple, iPhone, MacBook, iOS 12, iPhones

Apple houdt op 25 maart een speciaal evenement, meldt The Verge. Zoals gewoonlijk geeft het bedrijf weinig informatie over wat er dan precies gepresenteerd gaat worden, maar als we geruchten moeten geloven gaat het om een nieuwe streamingdienst en de lancering van Apple News.

De uitnodiging bevat een geanimeerde GIF waarop wordt afgeteld en de tekst “It’s show time”. Daarmee wordt er duidelijk gehint op de streamingdienst die mogelijk gelanceerd wordt. Bovendien werd die tekst in 2006 al gebruikt voor de aankondiging van iTV, wat later hernoemd werd naar de Apple TV.

Naar verwachting krijgen iPhone- en iPad-gebruikers met de streamingdienst toegang tot gratis tv-series. Ook krijg je de optie om je aan te melden voor andere streamingdiensten, waaronder Showtime. Netflix zou hier geen onderdeel van zijn. Mogelijk verschijnt de dienst in april op de markt.

Apple News

Mogelijk wordt niet alleen een streamingdienst aangekondigd, maar ook het nieuwe Apple News. Dat moet een soort ‘Netflix voor nieuws’ gaan worden, waarbij je maandelijks een bedrag betaald in ruil voor ongelimiteerde toegang tot tijdschriften en kranten.

Eerder dit jaar meldde The Wall Street Journal nog dat er wat problemen zouden zijn met die dienst. De iPhone-fabrikant zou de helft van de omzet uit abonnementen op de dienst willen houden, wat op weerstand van uitgevers stuitte. De andere helft van de omzet wordt dan verdeeld onder uitgevers, op basis van hoeveel tijd gebruikers doorbrachten met hun artikelen.