De beste vakantie apps: Landed voor aankomst bij stedentrips

Landed

De App Store staat vol met digitale reisgidsen die volstaan met allerlei leuke tips voor stedentrips. Hartstikke leuk, maar je moet natuurlijk ook wat basisinformatie bij de hand hebben zodra je ergens aankomt. Daar wil de smartphone-app Landed bij helpen. En dat lukt goed, want de app is voorzien van superhandige informatie, die je normaal gesproken met veel moeite bij elkaar moet googlen.

banner-boven-2-liveforward

Als je Landed opstart zie je meteen alles om de locatie waar je net bent gearriveerd te verkennen. Daarbij moet je denken aan het lokale weerbericht, manieren om met het openbaar vervoer te reizen en de huidige wisselkoers. Bij die wisselkoers staan ook tips over hoe om te gaan met contant geld. Wordt bepaald muntgeld bijvoorbeeld nauwelijks gebruikt in de praktijk en worden bedragen afgeron? Dan ben je daar direct van op de hoogte!

Lokale simkaart

Eén van de tofste onderdelen van Landed is misschien wel dat de app je helpt om dure roamingkosten op je vakantielocatie te voorkomen, door een simkaart van een lokale provider aan te raden. Je krijgt een uitgebreide uitleg over welke providers prepaid simkaarten hebben, wat voor type simkaarten dat zijn en hoe je die kunt opwaarderen. Uiteraard wordt ook vermeld waar je de simkaarten kunt kopen; vaak staat er zelfs bij waar je op het vliegveld terechtkunt, zodat je vrijwel meteen online kan.

De app biedt enkel informatie gebaseerd op grote vliegvelden stations in wereldsteden – maar is daar wel vrij specifiek in. Zo lees je in een handgeschreven tekst precies hoe de treinen rijden en waar je in het OV zoal rekening mee moet houden. Leuke bonus: bij iedere locatie staan ook een paar zinnetjes in de lokale taal, zodat je mensen simpele vragen kunt stellen.

Landed

Veel plaatjes zul je in Landed niet vinden – maar daar schuilt een reden achter. Alle informatie die de applicatie je voorschotelt wordt namelijk offline bewaard, zodat je niet op je vakantieadres met het internet hoeft te verbinden voor de nodige informatie. De app zal desondanks soms vragen om verbinding te maken met internet omdat dat dat niet anders kan. Een Uber bestellen zonder internet is immers lastig…

Landed is enkel beschikbaar voor iOS.