LG komt met een plastic variant van Google’s Cardboard VR

LG heeft de Cardboard VR van Google een nieuw leven ingeblazen. Het bedrijf komt met een plastic variant van de goedkope virtual reality headset.

De headset is speciaal gemaakt voor de LG G3 en je krijgt de headset gratis bij de aankoop van de smartphone. De headset wordt, net als de Cardboard van Google, aangedreven door de smartphone. Om een leuke virtual reality ervaring te beleven kun je kiezen uit diverse apps en games uit de Play Store van Google.

Eerder dit jaar bracht Samsung, een concurrent van LG, al de Gear VR op de markt. Om in het spoor van Samsung te blijven komt nu ook LG met een VR headset. Echter wil LG de strijd winnen door op de markt te komen met een goedkope headset, net als Google deed.

LGE_VR02_20150209172909812_.0

Dat het om een vernieuwde versie van Google’s Cardboard VR gaat is wel duidelijk. De headset is ontworpen op basis van blauwdrukken van de Cardboard. Zo heeft ook LG’s ‘Cardboard’ een magnetische ring aan de linkerkant van de headset om door het menu te scrollen.

Echter heeft LG een probleem met het bedienen van het volume. Zo zijn de volumeknoppen van de G3 volledig geblokkeerd als de smartphone in de bril wordt geplaatst. Aan de achterkant van de headset zit een grote uitsparing, maar het is niet duidelijk of de uitsparing alleen bedoeld is voor de toegang tot de volumeknoppen.

LGE_VR01_20150209172909771_.0

Daarnaast bevat de headset nog enkele kleine uitsparingen voor de flitser van de G3, de laser van de autofocus en de speaker.

Iedereen die de LG G3 koopt krijgt de virtual reality headset er gratis bij. Verder heeft LG nog geen prijzen en/of beschikbaarheid bekend gemaakt.