Australische ‘Little Ripper’ drone redt twee tieners

Bij Lennox Head, aan de kust van New South Wales, heeft een drone twee zwemmers gered, die te ver van het strand waren geraakt. Kustwachten waren testrondjes aan het vliegen met de drone die ‘Little Ripper’ heet, toen de twee werden gespot. De drone liet een reddingsboei los, waardoor de tieners het strand konden bereiken. Dat meldt Engadget.

De ‘Little Ripper’ is speciaal ontworpen voor de Australische kustwacht, die regelmatig te maken heeft met haaien. De bedoeling van de Little Ripper is in eerste instantie om zwemmers en surfers te spotten die door haaien worden aangevallen. De drone is in staat om haaien te onderscheiden van mensen of andere dieren en zendt continu videobeelden terug naar de kustwacht. Ook is de Ripper uitgerust met hulpmiddelen om mensen in nood te helpen, zoals opblaasbare reddingsboeien en noodbakens. De drone kan 2,5 uur rondvliegen op één batterij. In het filmpje hieronder is te zien hoe de Little Ripper de zwemmers spot en ze de boei toegooit.

De Australiërs zijn de eersten die met drones werken als ondersteuning voor de kustwacht. Ook de Engelse kustwacht is vorig jaar begonnen met een pilot om drones te testen.