De nieuwe trailer voor Tomb Raider is uit

Hallo, nostalgie! In 1996 maakte de wereld kennis met een door nerds gebouwde vrouw van pixels: Lara Croft. Een rondborstige archeologe die het liefste rondloopt in een ultrakort broekje, een strakke top en holsters aan haar dijbenen. De derde Tomb Raider film (titel: Tomb Raider) komt in maart uit, meldt AV club. Met een nieuwe Lara Croft.

In september kwam een teaser uit, met Alicia Vikander als de nieuwe Lara.

Pads

Na het enorme succes van de eerste Tomb Raider video games, kwam in 2001 de eerste film uit met Angelina Jolie in de rol van Lara Croft. Het verhaal was flinterdun en Angelina droeg pads in haar bh om te voldoen aan ieders verwachtingen van de gameheldin.

Anno 2018 is het anders. Regisseur Roar Uthaug koos voor de Zweedse Alicia Vikander als actieheldin. Vikander geeft Lara Croft een meer atletische, moderne look, zonder pads. Lara Croft 2.0 dus. Ook in de nieuwste film zoekt Lara het avontuur op. Deze keer is ze echter geen steenrijke aristocraat, maar een studente die de straten van London onveilig maakt op haar fiets. Na een boodschap van haar vader gaat ze op zoek naar een tombe op een eiland in de buurt van Japan.

Tomb Raider komt op 16 maart uit in Amerika. Tussen maart en mei 2018 kunnen wij ‘m in onze bioscopen verwachten.