Mis niks van de Tour met de livestream Tour de France

Terwijl ze in Frankrijk nog druk bezig zijn met de ontknoping van het EK voetbal, gaat ook het volgende internationale sportevenement van start in het land: de Tour de France. Tot en met 24 juli is er, op twee rustdagen na, elke dag een etappe in de wielerwedstrijd. Die kun je natuurlijk bekijken op tv, maar ook overal waar je bent dankzij de livestream Tour de France van de NOS.

Via de NOS-app op je smartphone of tablet (iOS, Android) kun je de stream bekijken. Je kunt hem via die apparaten ook eventueel naar je tv sturen, via Airplay of Google Cast. Ook heeft de NOS een Apple TV-app waarin de livestream beschikbaar is. Maar stiekem kijk je het beste via de speciale livestream Tour de France op de site van de NOS. Dit is één pagina met twee livestreams (de tv-uitzending en een stream met extra beelden van elders op het het parcours). Daarnaast vind je op die pagina ook direct een liveblog met alle hoogtepunten.

livestream Tour de France en etappeoverzicht bij de NOS

De NOS plaatst uiteraard ook nieuwsartikelen en losse video’s online, zodat je alles kunt terugkijken en herbeleven. Op de Tour-site van de omroep is verder het complete parcours te vinden, inclusief de hoogteverschillen per etappe en de bergen waar de renners overheen moeten. Ook hebben alle ploegen een plek op de site.

Apps

Deze extra achtergrondinformatie is helaas niet terug te vinden in de NOS-app. Daar kun je wel ten alle tijden het nieuws, de video’s en natuurlijk het liveblog en de livestream raadplegen. Maar de site biedt dus nog wat meer voor de echte fan.

Als je echt niks van de Tour de France wilt missen, dan zijn er trouwens ook een aantal andere apps die de moeite waard zijn om even op je telefoon te zetten. Het overzicht van de beste Tour de France apps vind je hier.