Logi Circle: een slimme beveiligingscamera met gratis cloudopslag van Logitech

Logi Circle

De afgelopen tijd brengen enorm veel bedrijven een slimme beveiligingscamera op de markt om je huis in de gaten te houden. Nest, Philips, Withings zijn slechts enkele voorbeelden. Logitech doet nu ook mee en lanceert de Logi Circle, een compacte camera met bijbehorende online cloudopslag die je kunt gebruiken zonder dat je verplicht ben om een abonnement af te sluiten.

De Logi Circle filmt in 720p en neemt ook geluid op. Hij geeft een melding als hij verdachte bewegingen ziet in huis en leert na een tijd welke bewegingen normaal zijn en welke niet. Daarnaast maakt de camera dagelijks een samenvatting van 30 seconden van de gebeurtenissen die dag, de Day Brief. De video’s blijven 24 uur lang bewaard. Er komen abonnementen beschikbaar als je een langere opslagtermijn wilt.

De vraag is natuurlijk wel hoe functies als het herkennen van verdachte bewegingen en het samenvatten van de dag in de praktijk werken. Gebruikers van andere slimme camera’s voor in huis klagen vaak over valse meldingen, omdat de algoritmes die objecten en bewegingen herkennen toch minder slim blijken te zijn dan je hoopt.

De logi Circle heeft een paar handige functies die sommige andere camera’s niet hebben. Zo beschikt hij over aan accu, waardoor je hem ook een tijdje kunt laten werken terwijl hij niet aan de stroom hangt. Ook zit er een speakers in, waardoor je vanuit de app wat kunt zeggen dat vervolgens thuis te horen is.

De Logi Circle werkt samen met iOS- en Android-telefoons en kost 199 euro.