Opleidingssite Lynda.com van LinkedIn gehackt

De wachtwoorden van 55.000 accounts van Lynda.com, een opleidingssite van LinkedIn, zijn gestolen. Dat maakte het bedrijf per e-mail aan zijn gebruikers bekend, schrijft VentureBeat. Lynda heeft de wachtwoorden van deze gebruikers aangepast.

Ongeveer 9,5 miljoen gebruikers zijn door het bedrijf op de hoogte gesteld van de hack. Bij die gebruikers zouden geen wachtwoorden zijn buitgemaakt. Toch zouden ook contactgegevens en een overzicht van gevolgde cursussenz zijn gestolen. De wachtwoorden die wel zijn buitgemaakt, waren volgens het bedrijf wel versleuteld. Er zouden geen betaalgegevens zijn gestolen.

Wanneer de hack heeft plaatsgevonden heeft de opleidingssite niet bekendgemaakt. Een woordvoerder van het bedrijf zegt tegen VentureBeat verder geen aanwijzingen te hebben dat de gestolen data publiek toegankelijk zijn.

Lynda.com biedt online videocursussen aan. De website werd anderhalf jaar geleden door LinkedIn gekocht voor 1,5 miljard dollar. LinkedIn werd op zijn beurt deze zomer overgenomen door Microsoft. De techgigant betaalde daar 26 miljard dollar voor.