Maak het verschil met data: UNESCO maakt statistieken openbaar


Wanneer je datasets openbaar maakt kunnen er mooie dingen onstaan door de nieuwe creatieve impulsen. Er kunnen ook minder mooie dingen duidelijk worden. Wanneer de UNESCO besluit om hun data te delen, is die kans helemaal aanwezig en zo leren we dat liefst 57 miljoen kinderen geen toegang tot scholing hebben.

In het jaar 2000 stelde de UNESCO een heldere doelstelling: in 2015 moeten alle kinderen wereldwijd naar school kunnen. Maar nieuwe onderzoeksresultaten maken duidelijk dat dit nog een taaie klus gaat worden.

Progress in reducing the number of children denied their right to primary education has all but stopped, according to new data from the UNESCO Institute for Statistics.

Wie zijn deze kinderen en hoe komt het dat ze waarschijnlijk nooit een klaslokaal van binnen krijgen te zien? In bovenstaande video zien we de belangrijkste feiten op een rij. Data tell us.

Wil je aan de slag met de datasets van UNESCO en helpen de cijfers bij een breed publiek bekend te maken? Check dan de site van het UNESCO Instituur voor Statistiek.