Maak zelf een Amazon Echo van een Raspberry Pi met Matrix Voice

Hoe tof zou het zijn als je helemaal zelf een soort Amazon Echo of Google Home kunt maken? Heel tof! En dat kan dus ook. Het bedrijf Matrix Labs heeft namelijk de Matrix Voice gemaakt, waarmee je spraakherkenning kunt toevoegen aan je Raspberry Pi.

Matrix Labs maakte in eerste instantie de Matrix Creator en bracht die op de markt. Deze accessoire voor de Raspberry Pi geeft de kleine computer stapels nieuwe sensoren, waaronder één voor UV-straling, een drukgevoelige en één om de temperatuur mee te meten. Daardoor kun je de computer ter grootte van een creditkaart omzetten in een apparaat waarmee je van alles kunt ontwikkelen.

Uitbreiding

De Matrix Voice is een uitbreiding hierop. Het apparaat is veel kleiner, goedkoper en heeft alleen spraakherkenning. En dat heeft een groot voordeel. Amazon heeft namelijk de Alexa Voice Service, waarmee je zelf een Amazon Echo kunt bouwen. Voorwaarde is dat je apparaat spraakherkenning heeft, en dat kan nu dus bij een Pi. Wil je je Echo nog iets verder uitbreiden, dan kun je een iets duurdere variant kopen met een microcontroller met wifi en bluetooth.

Met de Matrix Voice kun je natuurlijk ook veel andere dingen bouwen naast de Amazon Echo. Spraakherkenning kan immers voor vele doeleinden gebruikt worden. Het doel van Matrix Labs is dan ook dat het eenvoudig wordt om meer dingen te ontwikkelen met de Pi, zonder dat je dure sensoren hoeft te kopen.

De Matrix Voice is op dit moment te koop via Indiegogo voor 55 dollar. De iets duurdere versie met wifi en bluetooth kost 65 dollar. Natuurlijk is het altijd afwachten of producten via crowdfunding ook geleverd worden, maar Matrix Labs heeft hier al een goede reputatie in. De Creator werd op eenzelfde manier verkocht en die is inmiddels al netjes bezorgd. De Voice heeft zijn streefbedrag al behaald en moet in mei verstuurd worden.