Android Wear 2.0 loopt weer vertraging op door bug in het systeem

Mocht je zitten te wachten tot de Android Wear 2.0 eindelijk naar je smartwatch komt, dan heb ik slecht nieuws voor je. Het besturingssysteem heeft namelijk vertraging opgelopen. Dat meldt Google aan de site 9to5Google. Oorzaak is een bug in de software die gerepareerd moet worden.

Op dit moment hebben alleen de LG Watch Sport en de LG Watch Style en een paar nieuwe modellen van andere partijen de laatste versie van het besturingssysteem. Een deel van de horloges die nu op de nieuwe software draaien, kregen de update gisteren pas. Dat terwijl de update eigenlijk al in februari had moeten komen. En voor andere smartwatches gaat het dus nog langer duren.

In een verklaring zegt Google dat de bug in de laatste testen is gevonden. “We laten Android Wear 2.0 uitrollen naar de andere apparaten zodra het probleem is opgelost.” Google vertelt echter niet wat de bug precies is. Ook is niet duidelijk wanneer andere smartwatches Android Wear 2.0 kunnen verwachten.

Android Wear 2.0

Met de nieuwste versie van Android Wear komen er een aantal nuttige nieuwe diensten bij. Zo wordt het mogelijk om apps helemaal zelfstandig op het horloge te laten draaien, mits de smartwatch direct verbinding maakt met het internet. Een smartphone is dan dus niet meer nodig.

Daarnaast worden de watchfaces nuttiger omdat je er meer informatie op kwijt kunt. Ook kun je eenvoudiger reageren op berichten, namelijk door te typen, schrijven, dicteren of een standaardreactie of emoji terug te sturen. Google heeft verder meer geïnvesteerd in de eigen sport-app Google Fit, die nu meer features heeft. Je kunt er nu je sportactiviteiten mee bijhouden, gemakkelijker muziek luisteren tijdens het sporten en data uitwisselen met apps van externe ontwikkelaars.

Tot slot wordt ook de Google Assistant beschikbaar voor de smartwatch. Daardoor kun je tegen je horloge praten en commando’s geven. De Assistant wordt binnenkort ook beschikbaar in Nederland, maar spreekt vooralsnog alleen Engels en Duits. Wanneer Nederlands beschikbaar wordt, is nog niet duidelijk.