‘Kalanick wordt volgens mede-oprichter Garrett Camp niet weer CEO van Uber’

Travis Kalanick wordt niet opnieuw CEO van Uber, zo zou mede-oprichter en bestuurslid Garrett Camp stellen. Volgens ingewijden zou hij dat gezegd hebben in een e-mail aan medewerkers, meldt Recode.

Camp zou meerdere keren vragen hebben gekregen over de positie van Kalanick. De voormalig CEO zou terug willen keren naar zijn positie, aldus eerdere geruchten. Dit zou hij willen doen via een investering in Uber door het Japanse Softbank. Bestuursleden en investeerders die Kalanick wel als CEO willen zien, zouden op namelijk op die manier de macht van aandeelhouders die tegen hem zijn kunnen verkleinen.

Geen Kalanick

Bij Uber wordt er sinds juni gezocht naar een nieuwe CEO. Inmiddels zouden er nog drie kandidaten over zijn. Of Kalanick daar ook bij zit, is niet duidelijk. Volgens Camp heeft de zoektocht naar een CEO de hoogste prioriteit binnen de raad van bestuur. “Het is tijd voor een nieuw hoofdstuk en de juiste leider voor onze volgende groeifase. Ondanks de geruchten die je ongetwijfeld in het nieuws hebt gezien, keert Travis niet terug als CEO.”

Camp benadrukt in de e-mail verder dat Uber moet “opgroeien en evolueren terwijl we onze cultuur en praktijken verbeteren om onze missie om mobiliteit naar iedereen te brengen”.