Microsoft lanceert nog deze maand een eigen smartwatch

In de komende weken komt Microsoft met een eigen wearable device op de markt, dat meldt businessmagazine Forbes vannacht. Het zou gaan om een smartwatch met onder meer hartslagmeter. Het apparaat heeft een batterijduur van twee dagen en werkt samen met alle bekende mobiele operating systemen.

Met name op batterijduur zou de Microsoft smartwatch daarmee een streepje voor hebben op zijn concurrenten, de Samsung Gear S, LG G Watch en Moto 360. Van de Apple Watch is op dit moment nog niet bekend hoe lang zijn batterij mee gaat, maar het ziet er naar uit dat Microsoft Apple in elk geval komende feestdagen nog gaat verslaan: Apple Watch wordt vooralsnog pas op zijn vroegst in februari 2015 verwacht.

Er waren al eerder geruchten dat Microsoft werkt aan een smartwatch. Die zou onder meer gebruik maken van enkele kinetische functionaliteiten die bijvoorbeeld ook in de XBox Kinect worden gebruikt. Alhoewel de naam en prijs van de Microsoft smartwatch nog steeds onbekend zijn, is wel duidelijk dat het apparaat gaat samenwerken met iOS, Android en Windows Mobile apparaten. Daarmee heeft het device een streepje voor op zijn concurrenten, die vaak maar met één OS te gebruiken zijn.

De introductie van een eigen wearable zou voor Microsoft een belangrijke stap zijn in het uitbereiden van zijn mobiele portfolio. Op dit moment heeft Windows Mobile slechts 2,5% van de mondiale smartphone markt in handen. Daarnaast zou het Microsoft HealthVault eindelijk nieuw leven in kunnen blazen.