Microsoft onthult Windows Mixed Reality-headsets van Lenovo, Dell en ASUS

Acer Windows Mixed Reality

Microsoft heeft meer van zijn Windows Mixed Reality-headsets onthuld. Acer, ASUS, Dell, HP en Lenovo maken allemaal eigen brillen, maar over die van Dell, ASUS en Lenovo weten we nu iets meer. Dat schrijft The Verge.

Dell werkt bijvoorbeeld aan een witte variant, die ontworpen wordt door de XPS- en Alienware-teams van het bedrijf. Er komen vervangbare kussentjes in, kabel-routing en een klep aan de voorkant die omhoog kan. De headset moet “betaalbaar” worden en rond de kerst beschikbaar worden.

De headset van ASUS heeft een veelhoekige 3D-cover aan de voorkant en zes graden aan freedom tracking. Of deze headset dit jaar nog verschijnt, heeft Microsoft niet bekendgemaakt. De kans bestaat dus dat het pas in 2018 verschijnt.

Lenovo

Als laatste is er dus Lenovo, die volgens Microsoft met een “ontzettend betaalbare” headset komt. Hoeveel het apparaat gaat kosten, hebben ze echter niet gezegd. Wel weten we dat er sensoren in ingebouwd zitten voor tracking. De headset moet later dit jaar verschijnen, samen met die van Acer, HP en Dell.