Microsoft-topman bevestigt ontwikkeling nieuwe fitness-tracker

Microsoft werkt aan de opvolger van zijn fitnesstracker Band. De fitness-accessoire kwam vorig jaar op de markt, maar inmiddels is het bedrijf druk in de weer met de Band 2. Dit liet Microsoft-topman Kevin Turner vandaag weten tijdens de Worldwide Partner Conference.

We kunnen vooralsnog alleen maar gissen hoe de Microsoft Band 2 eruit gaat zien en wat ‘ie precies kan, want Turner heeft alleen aangekondigd dat de wearable in ontwikkeling is. Het zou kunnen dat het apparaat een geheel nieuw uiterlijk krijgt, maar Microsoft lijkt vooral vooruitgang te kunnen boeken op het gebied van de software en de hardware.

b9526540-6f60-4448-8ac9-3ff8e38e25db

De huidige Microsoft Band was een succesvolle poging van de softwaregigant, al is de wearable nog lang niet overal beschikbaar. In de Verenigde Staten ging de fitnesstracker als een speer. Eerder dit jaar werd het apparaat ook in het Verenigd Koninkrijk gelanceerd. De reactie van consumenten is voor het grootste deel positief, maar er zijn genoeg dingen die Microsoft nog kan verbeteren. Ontwikkelaars konden in eerste instantie bijvoorbeeld geen applicaties bouwen voor de fitnesstrackers. Die mogelijkheid is inmiddels wel toegevoegd.

Microsoft-Band-2

Het huidige model houdt het aantal voetstappen van de gebruiker bij, maar ook hoe vaak je traint en hoe je slaapritme in elkaar steekt. De Band beschikt over tien sensoren, waaronder eentje die je hartslag kan meten, een gps-chip en een uv-sensor. Daarnaast krijgen gebruikers ook hun smartphone-notificaties op het rechthoekige kleurenscherm te zien. Op dit moment is nog niet bekend wanneer de Band of Band 2 naar Nederland komen.