Microsoft was heel even het meest waardevolle bedrijf ter wereld

microsoft

Microsoft was gisteren heel even meer waard dan Apple dat was. Daarmee wist het bedrijf de titel van meest waardevolle bedrijf ter wereld tijdelijk over te nemen. Dat meldt Ars Technica. Microsoft behaalde een marktkapitalisatie van bijna 813 miljard dollar, Apple zat daar een miljard onder.

Apple is het afgelopen jaar flink gedaald qua waarden en ook diverse andere bedrijven – waaronder Microsoft – zagen hun waarde dalen. Maar het is voor het eerst sinds 2010 dat het bedrijf voorstond op Apple. Apple werd dit jaar het eerste Amerikaanse bedrijf met een waarde van 1 biljoen dollar, gevolgd door Amazon. Microsoft is daar nog niet.

De verschuiving in waarde zegt is echter geen absolute weergave van de gezondheid van de bedrijven. Feit is echter wel dat Apple steeds net wel of net niet de verwachtingen van investeerders waar kan maken. Dit komt voor een groot deel doordat de smartphone-markt verzadigd is en Apple niet zoveel iPhones kan verkopen als dat het vroeger kon.

Dat betekent niet dat Apple in een gevarenzone zit, maar alleen dat het moeite heeft om te voldoen aan de hoge verwachtingen van investeerders.

Microsoft

Microsoft heeft zijn eigen problemen, maar doet het wel steeds beter. Zo doen Azure en Office 365 het ontzettend goed en Xbox kijkt naar een streaming-strategie dat Azure gebruikt.