Miljoenen aan cryptovaluta van klanten cryptobeurs verloren door overlijden CEO

Chip cryptovaluta Samsung

Quadriga CX, een beurs voor cryptovaluta, heeft een flink probleem met geen duidelijke oplossing. Het bedrijf is namelijk toegang verloren tot ongeveer 145 miljoen dollar aan bitcoin, litecoin, ether en andere cryptocurrency die het voor klanten bewaard. Oorzaak is het overlijden van de CEO, meldt Bloomberg.

CEO Gerald Cotten overleed op 9 december op 30-jarige leeftijd in India aan complicaties bij de ziekte van Crohn. Cotten was altijd veel bezig met beveiliging en alles wat gebruikt werd om zijn bedrijf te runnen, was versleuteld. En Cotten nam ook de verantwoordelijkheid over het beheren van het geld, de cryptovaluta en de accounting van het bedrijf.

Om te voorkomen dat hij gehackt werd, verplaatste Cotten de meerderheid van de digitale munten naar koude opslag. Op zich is daar niets mis mee natuurlijk. Maar Cottons weduwe Jennifer Robertson zegt nu dat ze geen wachtwoorden of zakelijke data voor het bedrijf kan vinden. En daardoor krijgt ze geen toegang tot de munten van de klanten of het geld van het bedrijf zelf.

Hoorzitting

Inmiddels zijn er diverse experts ingeschakeld in een poging de computer en smartphone van Cotten te hacken. Dat heeft echter slechts “gelimiteerd succes”. De directeurs van het bedrijf hebben inmiddels een bericht op de website geplaatst waarin de rechtbank gevraagd wordt om financiële bescherming, terwijl zij het probleem oplossen. Vandaag staat er een hoorzitting gepland.