Misfits, Undercover en Sex Education: Netflix deelt stapels nieuwe informatie over toffe series

Sex Education Season 3 op Netflix

Netflix heeft het druk gehad de afgelopen week: de streamingdienst bracht allerlei nieuwe informatie en trailers naar buiten over een aantal van onze favoriete (Nederlandstalige) series. Zo verscheen een nieuwe trailer van Sex Education, weten we nu meer over Undercover én zijn er beelden van een geheel nieuwe serie genaamd Misfits.

Om maar even met Sex Education te beginnen: het nieuwe seizoen gaat deze week al van start, namelijk op 17 september. Daarin heeft Otis regelmatig seks, zijn Eric en Adam nu officieel een setje en is Jean Zwanger. Verder ontdekt Aimee het feminisme, wordt Jakckon verliefd en blijkt er ergens een verloren voicemail rond te zwerven. Tegelijkertijd komt er een nieuwe directrice op de school, die hoopt Moordale weer een excellente school te maken.

Natuurlijk wisten we dit allemaal eigenlijk al wel, en we hadden ook al wat trailers gezien. Maar in aanloop naar de releasedag heeft Netflix nóg een trailer vrijgegeven. Daarin zien we wat er allemaal gaande is op Moordale en ook de nieuwe directrice. En wat blijkt: het nieuwe directrice heeft wat andere plannen over seksuele voorlichting dan de leerlingen zelf. Dat belooft nu dus al veel goeds.

Naast wat bekende gezichten zien we bovendien ook wat nieuwe mensen. Zo speelt Jason Isaacs (bekend als Lucius Malfoy in Harry Potter) Peter Groff, de oudere en succesvollere broer van Mr. Groff. Artiest en Songwriter Dua Saleh speelt Cal, een genderneutrale leerling op Moordale. En Indra Ove (Resident Evil) speelt Elsie’s pleegmoeder Anna.

Nieuwe mensen in Undercover

Niet alleen Sex Education, maar ook Undercover krijgt een derde seizoen. En ja, ook daar is al wat over bekend. Zo heeft Netflix aangekondigd dat de Nazmiye Oral (Flikken Maastricht) en de Duitse Murat Seven (The Ottoman Lieutenant) rollen krijgen in dit seizoen. De twee spelen het Turkse echtpaar Serkan en Leyla Bulut, die samen een bende leiden. We ontmoeten deze bende als Ferry vrijkomt uit de gevangenis en hij ontdekt dat de bende van het Bulut-koppel zijn plek aan de top van de XTC-wereld heeft ingenomen.

Ondertussen is Bob wegens wangedrag ontslagen bij de politie. Erger zelfs: hij heeft een rechtszaak en een mogelijke gevangenisstraf boven zijn hoofd hangen. Maar de politie heeft zelf ook flink wat problemen. Er wordt namelijke een jonge undercoveragent vermoord, waarop de politie zich realiseert dat er een mol in hun midden zit. Patrick Diericks doet Bob daarop een voorstel: als Bob opnieuw undercover gaat en als burgerinfiltrant de verrader in de bende van Serkan weet te ontmaskeren, kan Patrick zijn rechtszaak laten verdwijnen. Bob neemt de missie aan, maar komt daarbij ook Ferry Bouman tegen.

Naast Oral en Seven zitten er nog een aantal andere nieuwe gezichten in het derde seizoen. Het gaat om Wouter Hendrickx (De Infiltrant), Sarah Janneh (Flikken Maastricht), Yannick van de Velde (De Brief voor de Koning), Gökhan Girginol (Spitsbroers) en Gökhan Kizilbuga (Combat of Truth). Het nieuwe seizoen verschijnt dit najaar op Netflix.

Misfits: De serie

We hadden al een reeks films over de Misfits, maar dit najaar verschijnt er ook een serie over. Daarin zien we hoe de vriendengroep aan een musical werkt, maar onverwachts te horen krijgt dat de musical verboden wordt. De nieuwe schooldirectrice Agnes – gespeeld door Georgina Verbaan – wil namelijk dat de focus op discipline, hoge cijfers en heel veel studeren ligt. Julia laat het daar echter niet bij zitten en werkt samen met de Misfits en nieuwe vrienden in het geheim door aan de musical. Het doel: het nieuwe schoolsysteem saboteren.

De serie heeft al een eerste trailer gekregen, die je hieronder kunt zien. De serie verschijnt op 16 oktober op Netflix en bestaat uit acht afleveringen.

Beeld: Netflix