Nieuwe Disney-film zien? Dan moet je gewoon weer naar de bioscoop

the Eternals

Eén van de gevolgen van de pandemie is dat de bioscopen moesten sluiten. Disney besloot daarom enige tijd om nieuwe films direct op streamingdienst Disney+ uit te brengen. Maar daar is nu toch echt een einde aangekomen, schrijft Bloomberg. Alle films die de studio dit jaar nog uitbrengt, komen eerst in de bioscoop.

Onder meer Black WidowCruella en Mulan kregen een première op Disney+. Fijn natuurlijk, want zo konden we toch nog genieten van nieuwe toffe films, ook al waren de bioscopen gesloten, moesten we veelal thuisblijven en liepen veel producties vertraging op.

Maar dat is nu dus over. Zo is de nieuwe Marvel-film Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings alleen in de bioscoop verschenen. De première op Disney+ laat nog enige tijd op zich wachten. En dat geldt ook voor de andere Marvel-, Pixar- en Disney-films die dit jaar verschijnen. Al deze films verschijnen eerst in de bioscoop, later pas op Disney+.

Goed nieuws voor de bios

Hoewel dat jammer is voor de mensen die fan zijn geworden van de thuisbioscoop, is dat erg goed nieuws voor de bioscopen. Dit jaar verschijnt namelijk onder meer Eternals, een nieuwe Marvel-film. En Marvel-films trekken vaak een flink publiek. Met andere woorden: er komen films aan die een goede omzet beloven voor bioscopen, die de afgelopen maanden nauwelijks of zelfs geen omzet hebben gedraaid.

In totaal verschijnen dit jaar nog zes films van Disney. De animatiefilm Encanto draait eerst dertig dagen in de bioscoop en komt op Kerstavond naar Disney+. De andere films – EternalsThe Last DuelRon’s Gone WrongThe King’s Man en West Side Story – draaien allemaal 45 dagen in de bioscopen, voordat ze naar Disney+ komen.

Foto: Disney