Ndreams haalt 2,75 miljoen dollar op voor virtual reality spel

Ndreams, het bedrijf dat vorige week zijn virtual reality spel Gunner uitbracht voor de Samsung Gear VR, heeft 2,75 miljoen dollar opgehaald via crowdfunding. Het bedrijf wil pionieren als het gaat om games voor de virtual reality (VR) markt.

Ndreams maakt spellen voor verschillende virtual reality platformen zoals de Oculus Rift, Gear VR en Sony’s project Morpheus. Het bedrijf is gevestigd in Farnborough, Engeland.

Gunner, een VR shooter, is beschikbaar als gratis download voor de Samsung Gear VR, maar zodra Oculus zich op de markt begeeft brengen Oculus VR en Ndreams samen de gehele game uit. Oculus VR is de co-creator van de game.

Patrick O’Luanaigh, CEO van Ndreams, zegt in een interview met GamesBeat dat zij al aan de VR software werken sinds 2013.

When we saw the Rift for the first time, we fell in love with it

De financiering komt van Mercia Technologies, een investeerders maatschappij gericht op technologie. Met het geld wil Ndreams doorgaan met het uitbreiden en onderzoeken van nieuwe spellen voor VR.

Ndreams werkt al aan een nieuwe game, The Assembly. Het spel wordt ontwikkelt voor de Oculus Rift en Sony’s project Morpheus. The Assembly is een twee-persoons avonturen spel.

Het bedrijf is opgericht in 2006 en maakte voornamelijk spellen voor de Sony’s PlayStation Home. Ndreams verkocht 1.8 miljoen spellen, maar richt zijn vizier nu op VR. Zij willen de belangrijkste speler worden op het gebied van virtual reality als het gaat om games.