Nederlandse Energie Maatschappij lanceert Anna, een Nest concurrent van eigen bodem

Amper een week na de bekendmaking dat slimme thermostaat Nest naar Nederland komt, lanceert de Nederlandse Energie Maatschappij een lokale concurrent: Anna. In de TV commercials die sinds deze week te zien zijn wordt de spot gedreven met zijn Amerikaanse concurrent. Anna is namelijk ‘gewoon Nederlands’.

In de commercial zien we een apparaat dat net als de Nest thermostaat bijzonder aantrekkelijk is vormgegeven. Volgens de NLE is het apparaat alleen beschikbaar voor bestaande klanten, en willen ze met het nieuwe apparaat ‘de best mogelijke service verlenen’. De commercial is een duidelijke uithaal naar Nest, dat recent werd ingelijfd door Google. De NLE hoopt waarschijnlijk op een groter vertrouwen van de Nederlandse consument in een Oer-Hollands bedrijf.

Om Anna te realiseren werden diverse startups in de energiemarkt uitgenodigd op het hoofdkantoor. Norbert Vroege, uitvinder van Plugwise, bleek al een heel eind te zijn met de ontwikkeling van een slimme thermostaat, is te lezen op de blog van NLE. Nadat er nog het nodige design overheen is gegaan is Anna nu het eerste voorlopige resultaat.

In de blogpost op haar website schrijft NLE verder:

En Anna is nog maar het begin. Van een familie. Een familie smart home-producten die het leven van onze klanten een beetje comfortabeler gaat maken.

We zijn erg benieuwd wat de Nederlandse Energie Maatschappij verder nog voor ons in petto heeft. Een integratie met HomeKit misschien?

anna_photo2

Schermafbeelding 2014-09-17 om 23.59.17

Schermafbeelding 2014-09-17 om 23.59.41