Sonos start maandelijkse abonnementsdienst Sonos Flex

Sonos Era 100

Speaker-maker Sonos heeft een geheel nieuwe abonnementsdienst aangekondigd, genaamd Sonos Flex. Hiermee krijg je toegang tot de producten en diensten van het bedrijf, die passen bij de hardware van het bedrijf.

Het nieuwe abonnement heeft wel wat weg van hoe we vroeger telefoons kochten. Zodra je je telefoonabonnement mocht verlengen, koos je ook een nieuwe telefoon uit. Die betaalde je vervolgens gedurende de duur van het abonnement af. Bij Sonos Flex krijg je de hardware ook standaard bij je abonnement, zonder dat je daarvoor hoeft te betalen. In plaats daarvan betaal je maandelijks voor het abonnement. Op de speakers kun je vervolgens luisteren naar bijvoorbeeld Sonos Radio HD en originele programma’s, die ook binnen het abonnement vallen.

Verder krijg je met het abonnement uitgebreide bescherming: volgens het bedrijf zijn de speakers gedekt tegen onopzettelijke schade en fabricagefouten. Mocht de speaker toch kapot gaan, dan betaalt Sonos het vervangende product en de verzending.

Het abonnement biedt tot slot een team van specialisten die je antwoord kunnen geven op vragen of problemen kunnen oplossen.

Acht opties voor Sonos Flex

De nieuwe abonnementsvorm komt in acht verschillende opties. De goedkoopste variant kost 19,95 euro per maand en geeft je twee One-speakers. Wie wat meer betaald, kan echter ook kiezen voor twee Era-speakers, een Era 100- en Move-speaker of twee Five-speakers.

Daarnaast zijn er abonnementen voor surround sound, die beschikbaar zijn vanaf 29,95 euro per maand. Bij de goedkoopste krijg je een Ray-soundbar en twee One SL-speakers. De duurste optie, van 99,95 euro per maand, geeft je een Arc-soundbar, een Sub en twee Era 100-speakers.

Sonos Flex is beschikbaar vanaf 11 mei.

Beeld: Sonos