Nieuw op Filmbox en Film1 in augustus: American Hustler en De Beentjes van Sint-Hildegard

De beentjes van Sint-Hildegard, nieuw op Filmbox

Tussen het bioscoopgeweld van ‘Barbieheimer’ door, zou je bijna vergeten dat je ook lekker thuis op de bank een film kunt kijken. Filmbox en Film1 zenden deze maand dan ook weer veel toffe films uit, zowel live op tv als on demand via de streamingdienst.

Filmbox: American Hustler en De Beentjes van Sint-Hildegard

Eén van die films is American Hustler, die je maandag 14 augustus om 20:30 uur op Filmbox kunt kijken. De misdaaddrama zet Christian Bale en Amy Adams in de hoofdrol, maar heeft überhaupt een sterrencast. Naast Bale en Adams zie je bijvoorbeeld ook Bradley Cooper, Jeremy Renner en Jennifer Lawrence.

De film gaat over Irving Rosenfeld, een briljante oplichter met een Britse partner en minnares: Sydney Prosser. De twee worden gedwongen om te werken voor de losgeslagen FBI-agent Richie DiMaso, die ze in de gevaarlijke, maar betoverende wereld van politieke oplichters en de maffia introduceert.

Op maandag 28 augustus zie je om 20:30 uur een Nederlandstalige drama. We hebben het hier over de komedie De Beentjes van Sint-Hildegard, met Herman Finkers en Johanna ter Steege in de hoofdrollen. Zij spelen Jan en Gedda, die al 35 jaar getrouwd zijn. Maar ze houdt zoveel van Jan dat hij het er eigenlijk wat benauwd van krijgt. Gedda bepaalt namelijk zijn kleding, vriendschappen, vakanties en alle andere bezigheden.

Logischerwijs wil Jan wat meer ruimte in zijn huwelijk. Maar in een poging daartoe maakt hij zulke rare sprongen dat hij zijn huwelijk in een gesloten afdeling ziet veranderen. En hij is niet de enige: dochter Liesbeth zit met haar afgepaste en jaloerse vriend in hetzelfde schuitje. Daardoor vragen de twee zich af: hoeveel liefde is te veel liefde?

Deze films gaan in augustus in première op Filmbox:

  • The Story of My Wife – première op maandag 7 augustus om 20:30 uur
  • American Hustler – première op maandag 14 augustus om 20:30 uur
  • Dark River – première op maandag 21 augustus om 20:30 uur
  • De Beentjes van Sint-Hildegard – première op maandag 28 augustus om 20:30 uur

Film1: Creed en No Time to Die

Natuurlijk heb je lang niet altijd de mogelijkheid om films live te zien. Gelukkig heeft Filmbox daarom Film1, de bijbehorende streamingdienst met on demand-films én nog een aantal extra live filmkanalen. Alles wat je mist, kun je daar dus alsnog streamen. Of je kunt genieten van nog meer films die je live op tv kunt zien.

Zaterdag 12 augustus gaat daar bijvoorbeeld Creed in première, een vervolg op de bekende Rocky-films. Sylvester Stallone kruipt nogmaals in de rol van Rocky Balboa, dit keer om een nieuw iemand te trainen. Dat  Donnie Johnsen, gespeeld door Michael B. Jordan. Johnson is de buitenechtelijke zoon van de overleden wereldkampioen Apollo Creed, maar hij heeft zijn vader nooit gekend. Hij besluit naar Philadelphia te trekken, waar Apollo ooit in een legendarische wedstrijd tegenover Rocky stond. Daar treft hij Rocky in zijn restaurant.

Donnie weet Rocky over te halen om zijn management te worden. Ondertussen daagt het management van de huidige kampioen – Ricky Conlan – Donnie uit tot een duel. Maar daar kleeft wel een voorwaarde aan: Donnie moet zijn naam veranderen in Adonis Creed. Donnie gaat samen met Rocky akkoord. Maar tijdens de training blijkt dat Rocky ernstig ziek is.

Aan het einde van de maand, op zaterdag 26 augustus, gaat de allerlaatste James Bond-film met Daniel Craig in de hoofdrol in première op Film1. Bond heeft zijn leven als geheim agent inmiddels achter zich gelaten en geniet nu van een rustig bestaan op Jamaica. Maar lang kan dat natuurlijk niet duren. Bonds oude vriend en CIA-agent Felix Leiter vraagt hem om hulp bij een missie om een ontvoerde wetenschapper te redden. Maar die missie blijkt verraderlijker dan gedacht en brengt Bond op het spoor van een mysterieuze schurk, die gewapend is met levensgevaarlijke, nieuwe technologie.

Deze films gaan in augustus in première op Film1:

  • Queenpins – première op zaterdag 5 augustus om 20:30 uur
  • Creed – première op zaterdag 12 augustus om 20:30 uur
  • Narcosis – première op zondag 20 augustus om 20:30 uur
  • No Time to Die – première op zaterdag 26 augustus om 20:30 uur
Beeld: Filmbox/Film1