Nieuw sporthorloge van MIO deelt scores met fitness site voor meer inzicht

Met de opkomst van meer en meer connected devices komen ook slimme kruisverbanden in rap tempo naar boven. Eerder deze maand lanceerde Foodzy een grote update aan hun app waarbij een integratie met de Fitbit centraal stond, terwijl hardware fabrikant MIO de andere kant op denkt: hun vorige week gelanceerde “Active Connect” horloge maakt verbinding met fitness site MyFitnessPal.

Het horloge van MIO is volgens het bedrijf het eerste “afval horloge”. Het apparaat meet naast je stappen en calorieën (net als de Fitbit en Fuelband) ook je hartslag en is daarmee wel een uitzondering de range. Daarnaast maakt het device verbinding met online platform MyFitnessPal, waarbij je scores – zowel op activiteiten als calorische waarde – afgezet kunnen worden tegenover de database van 10 miljoen andere gebruikers.

Functioneel gezien schurkt de Active Connect sterk tegen de Fitbit aan. Beide devices richten zich op het inzichtelijk maken van de dag, waar Nike’s Fuelband zich dus echt richt op activiteiten. Ook qua prijs gaat MIO precies tussen de rest inzitten: met een advies prijs van $129 staat de smartwatch keurig tussen de Fitbit ($99) en Fuelband ($149) in. Bestellen is intussen mogelijk op de website van MIO met enig geluk werkt de kortingscode “GetActive” nog en tik je een prettige 25% korting af!