Urban Sports Week Amsterdam keert na twee jaar weer terug

Urban Sports Week Amsterdam

Amsterdam staat deze herfst opnieuw twee dagen lang helemaal in het teken van Urban Sports. Eind oktober vindt namelijk de Urban Sports Week Amsterdam weer plaats, waarbij je kunt genieten van sporten als BMX, inlineskaten, freerunnen en futsal. Het evenement vindt op drie locaties in de stad plaats.

Het is alweer even geleden dat de Urban Sports Week Amsterdam plaatsvond. De laatste keer was namelijk in 2019, en daarvoor was het in 2017. Maar dit jaar is het evenement er dus weer, waarbij de gemeente Amsterdam samen optrekt met diverse Amsterdamse urban sportscommunities, Topsport Amsterdam en TIG Sports.

Tijdens de twee dagen die het evenement in beslag neemt, kun je genieten van allerlei toffe topatleten die hun kunsten laten zien op een stedelijk podium in Amsterdam. Daarbij gaat het om Nederlandse atleten, maar ook om internationaal talent. Daarnaast kun je ook als amateur meedoen en skills laten zien. En natuurlijk is het ook gewoon een mogelijkheid om naar anderen te kijken.

“Amsterdam en Urban Sports passen bij elkaar. Voor iedereen toegankelijk, de stad als speelveld en sporten wanneer en met wie je wilt. Urban Sports gaat ook over de ontwikkeling van jonge mensen: over het ontdekken van grenzen, onderdeel worden van een community, een nieuwe lifestyle, anders kijken naar de ruimte in de stad en het leven om je heen en je creativiteit ontdekken. Het gaat dus niet alleen om het sporten of het bewegen, maar juist ook om de hele cultuur eromheen”, zei wethouder Simone Kukenheim van Sport begin juni al bij de presentatie van de Agenda Urban Sports.

Drie locaties

De Urban Sports Week Amsterdam vindt dit jaar op 23 en 24 oktober plaats. In tegenstelling tot andere jaren – toen het evenement op het Museumplein werd gehouden – is het evenement verdeeld over drie locaties in de hoofdstad.

In de centrale markthal kun je terecht voor clinics en demo’s van onder meer freerunning en breaking. Daarnaast liggen er drie 3×3 basketballvelden en een voetbalveld waar futsal (zaalvoetbal) gespeeld wordt.

Daarnaast kun je terecht bij Skatepark NOORD en House of Urban Sports. Dit zijn twee veelzijdige skateparken die worden ingezet voor wedstrijden van bijvoorbeeld inlineskaten, skateboarden en BMX. Het volledige programma kun je binnenkort vinden op de website van de Urban Sports Week Amsterdam.

Coronaregels

Natuurlijk hebben we in Nederland nog wel te maken met de pandemie. Dat betekent dat het evenement ook rekening houdt met de huidige en eventuele toekomstige maatregelen. Zo is eht evenement gratis, maar moet je je wel via de website aanmelden. Op die manier kan de organisatie in de gaten houden hoeveel mensen er komen.

Hoeveel mensen er per locatie mogen komen, hangt af van de overheidsmaatregelen die op dat moment gelden.

Foto: Urban Sports Week Amsterdam