Nintendo werkt aan slaapmeter op basis van radiogolven

Nintendo werkt aan een slaapmeter die op basis van radiogolven je slaap gaat monitoren. Dat maakte Nintendo’s CEO Satoru Iwata bekend tijdens een speciale bijeenkomst. De slaapmeter is de eerste in een serie van nieuwe producten van het Japanse merk.

Begin dit jaar maakte gamesfabrikant Nintendo al bekend dat het zich zou gaan richten op een serie van producten om de kwaliteit van leven te verbeteren. Geen wearables, zo benadrukte het bedrijf, maar een serie van ‘non-wearables’ die naadloos integreren met het leven van een gebruiker.

nintendo_sleep

Nintendo’s slaapmeter, die in samenwerking met medische ontwikkelaar Resmed wordt gemaakt, is het eerste apparaat uit die serie. Hoewel er niet dieper werd ingegaan op de meter, zien we op het plaatje dat tijdens de presentatie wordt gebruikt dat de meter op het nachtkastje staat en via radiogolven activiteiten meet. Resmed ontwikkelde een soortgelijk product al eerder voor de medische sector. Die meter kan onder andere meten hoe de slaper beweegt in zijn slaap en hoe snel hij ademt.

De nieuwe gezondheidstak van Nintendo en de serie van producten moeten op zijn vroegst in 2016 verschijnen. Welke apparaten er nog meer in ontwikkeling zijn, blijft vooralsnog een raadsel.