Nintendo stopt plannen voor slaaptracker in de ijskast

In 2014 leek Nintendo even een heel andere kant op te bewegen. Het gamebedrijf kondigde plannen aan om een heuse slaaptracker te introduceren, waarmee een gebruiker zijn nachtelijke uurtjes kon loggen. Sindsdien was het stil rond dit idee en nu blijkt dat Nintendo de trackerplannen definitief heeft ondergestopt.

De slaapsensor van Nintendo was geen wearable, maar een apparaat voor op je nachtkastje. Met draadloze signalen keek de gadget of je in slaap was gevallen – en zo ja, hoe diep. Een bijzonder idee voor een gamebedrijf, maar tijdens de presentatie van de nieuwste kwartaalcijfers werd gesteld dat er niks mee zal gebeuren. Nintendo-president Tatsumi Kimishima zei het volgende:

We hebben niet het vertrouwen dat het slaap-en-vermoeidheidsapparaat een punt kan bereiken waarop het een daadwerkelijk product kan worden. We zijn niet langer van plan om hem in maart 2016 uit te brengen.

Nintendo sleep tracker

Hoewel Nintendo zich voornamelijk op games richt, flirtte het Japanse bedrijf al eens met fitness. Wii Sports was voor zijn tijd heel bijzonder, omdat het spel aanspoorde om fysiek voor de televisie te bewegen. Daarnaast hielp het spel WiiFit om fitnessoefeningen in de huiskamer uit te voeren, in combinatie met een balansbord. Ook heeft het bedrijf een stappenteller op de markt gebracht.

Sinds de introductie van de Wii U, houdt Nintendo zich wat minder met sport en beweging bezig. Door de plannen voor een slaapsensor te droppen, lijkt Nintendo definitief geen interesse meer te hebben om een fitnessbedrijf te worden.