Hackers maken meer dan 20 miljoen accounts van China’s grootste online marktplaats buit

Een van China’s grootste internetbedrijven, Taobao, is slachtoffer van een gigantische online aanval. Dit heeft de Jack Ma, CEO van Alibiba – dat eigenaar is van Taobao, laten weten.

Taobao is een soort van, wat wij kennen als Marktplaats en heeft een database met ongeveer 99 miljoen gebruikersnamen en wachtwoorden. Hackers wisten toegang tot deze database te krijgen en voerden daarna gebruikersnamen en wachtwoorden in. Hiermee wisten ze toegang te krijgen tot in totaal 20,59 miljoen actieve gebruikersaccounts op Taobao, schrijft Mashable.

De aanval werd vorig jaar oktober ontdekt waarna het bedrijf de meerderheid van de loginpogingen blokkeerde en een melding deed bij de politie. Het Chinese blad The Paper meldt dat hackers instaat waren op de inloggegevens te verkopen aan scammers.

Tijdens een persconferentie eerder deze week maakte de Chinese politie bekend dat er 25 verdachten rondom de zaak zijn aangehouden. Naast de aanval op Taobao kreeg Alibaba.com zelf ook een van de grootste aanvallen te verduren liet de politie weten. Bij deze aanval waren hackers in staat om de controle van het account van een prominente verkoper over te nemen en hier voor circa 1 miljoen dollar mee te frauderen. In totaal waren hier 1700 buitenlandse klanten de dupe van.