Nooit meer je sleutels kwijt: start-up Tile komt nu ook naar Nederland

Kickstarter heeft al vele succesvolle projecten de wereld ingebracht. Een van die projecten is Tile, een start-up die ervoor zorgt dat jij nooit meer je sleutels of je telefoon kwijtraakt. Het bedrijf heeft vandaag goed nieuws: ze komen ook naar Nederland.

De Tile Slim is een tracker die werkt via Bluetooth 4.0 en een app op je smartphone. Je kan de tracker door zijn lichte gewicht en waterbestendigheid met een ring of plakstrip aan je waardevolle spullen bevestigen. Er zijn twee verschillende versies. Tile Mate kan je aan je sleutels of je bagage hangen met een ring. De Tile Slim is juist zo dun als je pinpasje en vooral geschikt voor laptops, paspoorten of als pasje in je portemonnee.

Lost and found

Mocht je je laptop (met daarop je Tile Mate geplakt) kwijt zijn, dan kan je via de speciale Tile app de locatie van je laptop opsporen. Mocht je zeker weten dat je het in je eigen huis hebt laten liggen, maar niet precies weet waar, dan kan je ook een ringtone af laten spelen. De vinders van verloren voorwerpen kunnen ook contact opnemen met de eigenaar door op de Tile te drukken. Nu hoef je alleen nog maar te hopen dat iemand zo aardig is een verloren voorwerp terug te brengen.

Medeoprichter van Tile, Mike Farley vertelt over het succes van de start-up: “Inmiddels hebben we gebruikers in 230 landen en lokaliseren we wereldwijd dagelijks al twee miljoen items. We breiden onze community graag uit naar Nederland.”

De Tile Mate én Tile Slim zijn vanaf vandaag verkrijgbaar in Nederland. Zo kun je onder andere bij de MediaMarkt, CoolBlue of Bol.com terecht. Voor de Mate ben je een kleine 27 euro kwijt, en voor de Slim 35 euro. Dat is een goedkoop prijskaartje voor de misschien wel duizenden euro’s die je anders kwijt bent.