‘Oculus komt in 2018 met zelfstandige VR-headset voor 200 dollar’

Oculus komt in 2018 met een zelfstandige, draadloze VR-headset die 200 dollar gaat kosten. Dat meldt Bloomberg. Facebook, eigenaar van Oculus, zou de headset later dit jaar willen onthullen. Volgens Bloomberg moet deze headset ervoor zorgen dat virtual reality toegankelijk wordt voor het massapubliek.

De nieuwe headset van Oculus werkt zonder smartphone en zonder andere computer. Het apparaat moet het gat dichten tussen de goedkope headsets, zoals de Samsung Gear VR, en de dure high-end brillen. De goedkope brillen werken samen met een smartphone. De duurdere brillen, zoals de Oculus Rift en HTC Vive, leveren betere prestaties, maar moeten daarvoor wel aangesloten worden op een high-end computer.

De nieuwe VR-bril draagt de codenaam Pacific, zeggen bronnen van Bloomberg. Volgens het medium zal de VR-bril geschikt zijn voor videogames, meeslepende 360-gradenvideo’s en sociale activiteiten. Het apparaat zou lichter worden dan de Samsung Gear VR, maar specificaties staan nog niet vast.

Massapubliek

Facebook zou met de nieuwe VR-headset een massapubliek naar de virtuele werkelijkheid willen lokken. Een apparaat dat tussen de Gear VR en Oculus Rift in zit, is daarvoor volgens het bedrijf noodzakelijk.

Alleen hardware is natuurlijk niet genoeg: er moet ook wat te beleven zijn zodra iemand de VR-headset op zijn hoofd zet. Volgens Bloomberg worden makers van videogames in oktober bijgepraat over de nieuwe VR-bril. Dat betekent dat zij vanaf dan aan de slag kunnen met het maken van apps.