Oude MP3-speler Winamp keert volgend jaar terug als geheel nieuwe app

Ken je Winamp nog? Dat was in de ’00’s een veelgebruikte MP3-speler voor je computer. Maar de software is inmiddels flink verouderd en moest het afleggen tegen streamingdiensten als iTunes en Spotify. De originele app bestaat echter nog steeds. En volgend jaar keert de dienst weer helemaal terug met een geheel nieuwe app, meldt TechCrunch.

De bedoeling is dat de nieuwe app – die voor iOS en Android verschijnt – al je muziek, podcasts en streamingdiensten samenbrengt op één locatie. “Er komt volgend jaar een volledig nieuwe versie, met het nalatenschap van Winamp maar met een meer complete luisterervaring”, aldus Alexandre Saboundjian, CEO van moederbedrijf Radionomy.

“Je kunt luisteren naar de MP3’s die je thuis misschien hebt, maar ook naar de cloud, podcasts, streamende radiostations en een afspeellijst die je misschien gemaakt hebt”, stelt de CEO. “Mensen willen een enkele ervaring. Ik denk dat Winamp de perfecte speler is om dat voor iedereen mogelijk te maken. En we willen dat mensen het op ieder apparaat hebben.”

De bedoeling is dat de geplande versie voor iOS en Android de plek wordt waar je naar alles kunt luisteren. Op desktop is “de oorlog voorbij”, stelt Saboundjian. Je hebt immers al iTunes en diverse web-apps, waar niet veel ruimte is voor een nieuw product. Maar op smartphones is dat anders: de audio is verspreid over diverse apps, wat niet handig is.

Weinig details

Helaas zijn er nog geen details bekend over welke diensten onderdeel van Winamp worden, of hoe de app het luisteren naar afspeellijsten op bijvoorbeeld Spotify mogelijk gaat maken. De CEO stelt echter dat er meerdere gesprekken op de planning staan.