Philips Hue staat lampen van derden weer toe

Philips Hue

Twee dagen geleden maakte Philips bekend in zijn nieuwe software-update de lampen van derde partijen voor het Philips Hue-systeem niet meer te ondersteunen. Door de forse kritiek heeft Philips besloten om deze beslissing weer terug te draaien.

Philips blokkeerde de toegang voor lampen van derden naar eigen zeggen omdat ze de juiste werking niet konden garanderen. Die beslissing was vrij controversieel omdat Philips eerst aangaf een voorstander van een open systeem te zijn waar zoveel mogelijk partijen zich op konden aansluiten.

Door de blokkeringen werkte het Hue-systeem plots niet meer met apps en producten die een levendige community van appontwikkelaars en fabrikanten hadden ontwikkeld. Hieronder vielen onder andere speciale lampen van GE en Cree.

philips_hue

In een bericht aan ontwikkelaars laat Philips weten dat de beslissing in goed vertrouwen werd gemaakt, maar de impact ervan heeft onderschat voor gebruikers die lampen gebruiken van andere fabrikanten. Phillips laat daarom weten bezig te zijn met een nieuw software upgrade:”We werken aan een omkering van de update en zullen snel bevestigen wanneer deze beschikbaar zal zijn.”

Philips laat weten zich in te blijven zetten voor de beste ervaring rondom ‘connected lightning’. Hiervoor werd al eerder het Friends of Hue partnership-programma opgezet om producten en platformen van andere fabrikanten te testen op de werkbaarheid met het Philips Hue-systeem. Philips nodigt fabrikanten uit om zich aan te sluiten bij het speciale programma zodat er samen gewerkt kan worden aan een speciale lichtbeleving.