Pixel-smartphones, DayDream VR en Google Home: Dit kun je morgen verwachten van het Google Event

De laatste keer dat Google een officiële perspresentatie hield was in mei tijdens Google I/O. Het bedrijf kondigde toen al allerlei nieuwe diensten en zelfs een nieuw apparaat aan, maar het echte productenfeestje van Google vindt morgenavond plaats. Dan heeft het bedrijf namelijk een speciaal evenement om haar nieuwe hardware te lanceren. Wat kunnen we hier allemaal verwachten? Wij zetten de Google Event voorspellingen voor je op een rij!

1. Google Pixel-smartphones

Inmiddels is het bijna geen vermoeden meer, maar gewoon een feit: Google kondigt morgen twee nieuwe smartphones aan. Het gaat om de Pixel en de Pixel XL. Maar we hoeven niet eens tot morgen te wachten om meer over deze telefoons te weten te komen. Het Britse Carphone Warehouse heeft namelijk per ongeluk de productpagina’s van de beide telefoons gepubliceerd, schrijft TechRadar. De pagina’s zijn inmiddels weer offline gehaald, maar natuurlijk weten wij nu al wel van alles over de telefoons.

Beide telefoons krijgen een Qualcomm Snapdragen 821-processor, 4GB aan RAM-geheugen, ondersteuning voor een microSD-kaart en 32 of 128GB aan opslag. Verschil zit hem voornamelijk in de schermen en de accu’s. Zo krijgt de Pixel XL een 5.5-inch 2K AMOLED-scherm en een 3450mAh accu, terwijl de Pixel een 5-inch Full HD-scherm en een 2770mAh batterij krijgt.

Google Pixel

Beide telefoons krijgen een 8-megepixel-camera aan de voorkant en een 12-megapixel-variant aan de achterkant. Ook zit er een vingerafdrukscanner aan de achterkant van de telefoon. Opladen doe je met USB-C en de snellaadtechnologie.

Het is overigens nog de vraag of deze specificaties allemaal kloppen, omdat winkels hun pagina’s nog wel eens vol willen zetten met willekeurige informatie, tot ze de echte informatie hebben. Dat kan hier ook het geval zijn. We moeten dus nog even afwachten tot morgen om het zeker te weten.

Overigens lijkt het er op dat deze telefoons of een eventuele Android-update wel heel bijzonder moeten worden, aangezien de Vice-President van Android wel erg positief is op Twitter. “Precies acht jaar geleden kondigden we de eerste versie van Android aan. Ik heb het gevoel dat we over acht jaar praten over 4 oktober 2016.” Wat dit precies inhoud, is natuurlijk afwachten. Maar wij zijn in ieder geval erg nieuwsgierig!

2. Google Home

Eigenlijk kun je dit niet maar onder de noemer Google Event voorspellingen wegzetten, want we weten het gewoon al. Google Home apparaat werd al aangekondigd tijdens Google I/O en hij is nu klaar om op de markt te komen. Deze speaker moet de concurrentie aangaan met Amazon Echo. Deze draadloze speaker kan muziek afspelen, maar luistert ook naar de vragen die je hem stelt en opdrachten die je hem geeft.

We weten al dat Google Home draait op Google Assistant, die ook in de berichtenapp Allo zit. Daarnaast moet het systeem met andere slimme apparaten in je huis gaan werken. Hoeveel Google Home gaat kosten is nog niet bekend, al zou het volgens geruchten rond de 130 dollar zijn. Daarmee zou Google Home flink wat goedkoper zijn dat Amazon Echo, die je in huis haalt voor 180 dollar.

Google Home

3. DayDream VR

Nog zoiets dat Google aankondigde tijdens I/O: DayDream VR. Dit is een platform voor mobiel virtual reality, inclusief een eigen VR-bril. Deze headset is een stap omhoog ten opzichte van de bekende Cardboard. Het apparaat moet samen gaan werken met smartphones en het is natuurlijk een logische stap om de Pixel-smartphones de eerste te laten zijn die hier ondersteuning voor hebben.

Google wil het maken van deze brillen en de bijbehorende smartphones vooral overlaten aan andere fabrikanten. Wel ontwierp Google al een referentiemodel voor de DayDream-bril met bijbehorende afstandsbediening. En wie weet krijgen we morgen wel meer te zien.

DayDream VR

4. Chromecast Ultra

De Chromecast lijkt op zich een product waar je weinig verbeteringen aan door kunt voeren (op een foutje hier en daar na), maar slechts een jaar na het vorige model lijkt er alweer een nieuwe te komen. Het gaat om een variant speciaal voor 4K-beelden, die de Chromecast Ultra zou gaan heten. Volgens de eerste geruchten gaat het apparaat 69 dollar kosten.

5. Android-tablet

Volgens Evan Blass, een journalist bij Venturebeat, werkt Google aan een 7-inch-tablet met Huawei. Dit apparaat zou 4GB aan RAM-geheugen hebben, en dat zijn dan ook direct alle details die hij bekend maakte.

Volgens 9to5Google wordt dat apparaat echter gebruikt om het project Andromeda – waarbij Android en Chrome OS worden samengevoegd – te testen. Andromeda zou echter pas volgend jaar op de markt verschijnen, wat betekent dat deze tablet morgen nog niet aangekondigd wordt. Andere Google Event voorspellingen zijn echter dat het tablet apart van het besturingssysteem verschijnt. Dus dit is nog een spannend onderwerp voor morgen: komt ‘ie wel of komt ‘ie niet?

Livestream Google Event

Het Google-evenement begint morgen om 18:00 uur ’s middags (Nederlandse tijd) en is via de onderstaande livestream te bekijken. Na afloop weten we welke Google Event voorspellingen er zijn uitgekomen.