Politie organiseert #CrimediggersLIVE: Event voor digitaal opsporingstalent [Adv]

Op zaterdag 16 april organiseert de Nederlandse politie een tof event voor HBO/WO studenten of net afgestudeerden die een carrière als digitaal rechercheur ambiëren: #CrimediggersLIVE. Zo’n beetje elke misdaad die vandaag de dag gepleegd wordt heeft namelijk een digitaal spoor, of het nou gaat om een liquidatie, zedenzaak, afpersing of fraudezaak. Daarom is de politie hard op zoek naar jong talent dat het leuk vindt om digitaal naar daders en bewijsmateriaal te sporen.

Cyber CSI

Tijdens #CrimediggersLIVE krijgen bezoekers de kans om zelf met een echte zaak aan de slag te gaan. In teamverband en onder leiding van enkele digitaal rechercheurs ga je op zoek naar online sporen, maak je kennis met enkele high-tech tools, vind je gewiste data terug en ga je op zoek naar verbanden die uiteindelijk moeten leiden tot het oplossen van de case.

Meld je gratis aan

#CrimediggersLIVE is gratis bij te wonen voor iedereen die een HBO of WO opleiding volgt of net afgestudeerd is en interesse heeft in informatietechnologie, finance en/of cybercrime. Het event vindt plaats in twee delen op zaterdag 16 april vanaf 9.30 – 13.30 uur of van 14.00 – 18.00 op de politieacademie in Apeldoorn. Aanmelden is gratis en kan via de Crimediggers website.