Qualcomm maakt chips speciaal voor fitnesstrackers en kinder-smartwatches

Chipfabrikant Qualcomm lijkt de wearablemarkt steeds serieuzer te nemen. Zo gaat het bedrijf nu een nieuwe Snapdragon-processor maken die speciaal bedoeld is voor specifieke wearables en smartwatches voor kinderen. De Snapdragon Wear 1100 is bedoeld voor simpelere apparaten die niet zoveel kracht nodig hebben, aldus The Verge.

Qualcomm introduceerde eerder al de Snapdragon Wear 2200, die bedoeld is voor bijvoorbeeld Android Wear-horloges. Zijn nieuwe broertje is minder sterk, maar daardoor ook een stuk goedkoper voor fabrikanten. Dat kan de productie van simpele stappentellers bijvoorbeeld gaan versimpelen.

De Snapdragon Wear 1100 bevat naast een processor ook Wi-Fi, Bluetooth en ondersteuning voor stembediening. Met behulp van GNSS en geofencing kan de positie van de gebruiker worden voorspeld.

We weten nu al dat de Wear 1100 door fabrikanten gebruikt zal worden, want Anda Technologies, inWatch en WeBandz hebben alledrie een smartwatch voor kinderen met de chip aangekondigd. Andere fabrikanten hebben vanaf nu ook toegang tot de hardware.