Reanimatie zwangere vrouw in Hulst in gevaar gebracht door drone

De reanimatie van een hoogzwangere vrouw in Hulst is maandag in gevaar gebracht door een drone, meldt NU.nl. Volgens de politie probeerde de drone de reanimatie rond 10.30 uur te filmen. Toen waren de hulpverleners bezig met het redden van de levens van moeder en kind.

“Als een traumahelikopter probeert te landen, kan een rondvliegende drone voor een gevaarlijke situatie zorgen”, aldus een woordvoerder van de politie tegenover NU.nl. Probleem is dat de piloot van de traumahelikopter niet weet dat er een drone vliegt. Daardoor kunnen er ongelukken gebeuren. Ook is het verboden om met een drone boven de bebouwde kom te vliegen.

De politie zegt onderzoek te doen naar de piloot van de drone. Via een oproep hopen ze getuigen van het voorval op te sporen.

Privacy beschermen

Hoe het met de moeder en het kind gaat, is onduidelijk. De politie wil hier geen mededelingen over doen, om de privacy van de twee te beschermen. Wel weten we dat het kind met een spoedkeizersnede is geboren. De twee zijn daarna naar het ziekenhuis vervoerd.