Rechtszaak over verliezen taxilicentie Uber in Londen staat gepland voor april 2018

De zaak over het verliezen van de taxilicentie van Uber in Londen staat gepland voor april 2018. Dat meldt Reuters. In september trok Londen de licentie van het taxibedrijf in, waarmee de dienst in de stad verboden wordt. Uber wil dit besluit aanvechten.

De zaak staat gepland voor 30 april 2018, maar kan volgens een rechter nog uitgesteld worden tot juni. Zolang de procedure loopt, mag het bedrijf in de stad blijven rijden. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen 3 miljoen klanten en 40.000 chauffeurs in de Britse hoofdstad.

Volgende week bepaalt een rechter of een vakbond en een organisatie voor taxichauffeurs in London zich bij de rechtszaak mogen aansluiten. Naast Uber is de andere hoofdpersoon Transport for London, het orgaan dat in september besloot om de taxilicentie van Uber niet te verlengen.

Transport for London

Reden om Uber te verbieden is dat het bedrijf volgens de lokale transportautoriteit niet bekwaam is om een taxilicentie te mogen hebben. Transport for London noemde daarbij een aantal misstappen van het taxibedrijf.

Uber was onder meer nalatig bij het melden van ernstig strafbare feiten en het gebruik van de software Greyball. In maart onthulde The New York Times dat Uber met deze software inspecteurs van de overheid kon omzeilen.

Sinds augustus staat een nieuwe CEO aan het roer van Uber: Dara Khosrowshahi. Hij vervangt de oprichter en eerste CEO van het bedrijf, Travis Kalanick.