Samsung brengt in de tweede helft van 2018 zijn slimme speaker op de markt

De slimme speaker van Samsung moet in de tweede helft van dit jaar op de markt gebracht worden. Dt heeft de directeur van de mobiele divisie van het bedrijf, Dong Jin Koh, volgens The Wall Street Journal gezegd.

Veel is er nog niet bekend over de speaker. Wel weten we dat het apparaat gebruik gaat maken van spraakassistent Bixby. Maar wat de speaker allemaal precies kan gaan doen, is nog niet bekend. Waarschijnlijk kan het apparaat slimme apparaten besturen in je huis, muziek afspelen, times instellen en het nieuws vertellen. Dat is wat de speakers van concurrenten ook kunnen.

Premium

Tegenover The Wall Street Journal zei Koh zich te willen focussen op een “premium” ervaring. Dat kan betekenen dat hij zich wil richten op het concurreren met onder meer de HomePod van Apple. Dit apparaat is namelijk high-end, wat de basismodellen van Google – de Home Mini – en Amazon – de Echo Dot – niet zijn.

Wat de prijs van het apparaat moet worden, is nog niet bekend. Ook is niet duidelijk wanneer de speaker precies gaat verschijnen.