Samsung toont slimme broekriem, vingertelefoon en bewegingsbesturing

Het blijft bij Samsung volgende week niet bij nieuwe smartphones, tablets en wasmachines op de technologiebeurs CES. Er worden op de beurs ook drie ‘experimentele labprojecten’ gedemonstreerd, die laten zien hoe Samsung de wereld net een beetje slimmer wil maken. Beursbezoekers kunnen hierdoor een blik werpen op een slimme broekriem, speciale bewegingsbesturing voor virtual reality en een telefoon die werkt met behulp van je eigen vinger.

Samsung gaat bijvoorbeeld de TipTalk demonstreren. Deze technologie kan in een smartwatch of andere wearable voor om je pols worden geïntegreerd en maakt het makkelijker om te bellen. Door je oor aan te raken met je vinger, hoor je hierdoor wat de beller allemaal tegen je zegt. Het zorgt ervoor dat je met een smartwatch kunt bellen zonder gebruik te maken van een luidspreker of een Bluetooth-headset.

WELT

De broekriem WELT bevat een bewegingstracker, die bijhoudt hoeveel je op een dag precies beweegt. Daarnaast wordt je heupmaat gebruikt om te zien of je wellicht bent aangekomen. Al deze informatie wordt naar een bijbehorende smartphone-app gestuurd, die de gezondheid van de drager analyseert.

De Rink is een speciaal soort gamecontroller die je om je hand heen wikkelt. Volgens Samsung worden hiermee handbewegingen naar een spel gecommuniceerd, waardoor het lijkt alsof je echt jouw handen beweegt in een virtuele omgeving. De controller kan een alternatief zijn voor bijvoorbeeld de Touch-controller van Oculus.

Rink

Wat Samsung allemaal gaat doen met deze uitvindingen moet nog blijken. De fabrikant demonstreert de ideeën op CES, maar over de uiteindelijke verkoop is nog niks gezegd. Wellicht gebruikt Samsung de gadgets alleen om te laten zien wat ze allemaal in het lab hebben liggen.