‘Samsung werkt aan nog twee opvouwbare smartphones’

Samsung Galaxy Fold

De Galaxy Fold is pas net op de markt, maar Samsung zou nu al aan twee nieuwe opvouwbare smartphones werken. Dat meldt Bloomberg op basis van ingewijden. Eén van de nieuwe toestellen zou het opvouwbare scherm aan de buitenkant hebben, net zoals de Huawei Mate X.

De Galaxy Fold vouwt naar binnen toe, als een soort notitieboekje. In de opgevouwen variant heb je dan nog een klein scherm aan de buitenkant om mee te werken. De nieuwe telefoons krijgen een iets ander ontwerp. Eéntje moet bijvoorbeeld in de lengte uitvouwen, net als de klaptelefoon van vroeger.

Het tweede toestel krijgt eenzelfde soort ontwerp kals de Mate X. De Mate X van Huawei heeft twee schermen, die je samen kunt voegen tot één groot scherm. “Niemand weet al wat het ideale ontwerp is”, stelt Bryan Ma, vice president van devices research bij IDC. “Veel van deze ontwerpen worden niet succesvol, maar bieden waardevolle lessen voor fabrikanten.”

De telefoon die in de lengte uitvouwt zou aan het eind van dit jaar of begin volgend jaar op de markt moeten verschijnen. Het apparaat heeft nu nog een extra scherm aan de buitenkant, maar die kan nog verdwijnen als daar bij de Galaxy Fold niet goed op gereageerd wordt. Het tweede toestel moet later op de markt komen.

Apple

Het is nog niet duidelijk hoeveel vraag er komt naar de opvouwbare smartphones, aangezien de eerste varianten de markt nog op moeten komen. Samsung en concurrenten willen echter graag vast een voorsprong krijgen op Apple, zeker nu de groei in de verkopen van smartphones afneemt. Overigens heeft Apple nog geen plannen aangekondigd voor een opvouwbare telefoon.