Scholen krijgen de mogelijkheid om iPad’s te gebruiken zonder Apple ID

Apple gaat scholen de mogelijkheid geven om iPad’s te gebruiken zonder dat zij een Apple ID nodig hebben. Dat meldt 9to5Mac op basis van een e-mail.

De technologische ontwikkeling laat ook zijn sporen na in het onderwijs. Zo zien we dat steeds meer (basis)scholen gebruik gaan maken van tablets in de klas. Nu diverse scholen gebruik maken van iPad’s stuitten ze steeds vaker op problemen omtrent Apple ID.

Om mobiele applicaties te downloaden op een iPad hebben de leerlingen altijd een Apple ID nodig. Aangezien het voor scholen praktisch onmogelijk is om honderden Apple ID’s te beheren en de iPad’s in de meeste gevallen worden gedeeld met meerdere leerlingen heeft Apple besloten om de scholen toegang te geven tot iPad’s zonder een Apple ID.

Hierdoor kunnen leerlingen apps downloaden en gebruik maken van Apple’s diensten zonder dat zij een Apple ID nodig hebben. Volgens de scholen worden veel problemen en gedoe hiermee voorkomen. De scholen behouden wel de optie om downloads ongedaan te maken.

Daarnaast hebben leerlingen onder de 13 jaar altijd toestemming nodig van de ouders om een Apple ID aan te maken, zelfs voor iPad’s van school. Vanaf 2016 maakt Apple het mogelijk voor scholen om Apple ID’s aan te maken voor hun leerlingen zonder dat er toestemming van de ouders is vereist.

Volgens Apple zorgen deze maatregelen ervoor dat scholen hun lesprogramma via iPad’s sneller en makkelijker kunnen uitrollen, beheren en ondersteunen.

Wil je meer weten over de toekomst van het onderwijs? Lees dan ons digitale magazine RUSH, dat volledig in het teken staat van de toekomst van het onderwijs.