Slimme bril van Atheer: de geheime liefdesbaby van Google Glass en Leap Motion?

Okay, stop de persen. Google Glass is stiekem tussen de virtuele lakens beland met de Leap Motion en dat heeft een bizarre liefdesbaby opgeleverd. Althans, dat was mijn eerste gedachte toen ik beelden van de nieuwe slimme bril van Atheer zag. Geen “augmentended” vision, maar twee iPads voor je ogen geplakt. Zeg maar.

Helemaal gek is het niet, dat Atheer zo dicht tegen Google aan schurkt. Hun kantoor in het zonnige Mountain View is namelijk omringt met kantoren van De Grote G. Toch zijn ze brutaal genoeg om in het hol van de leeuw aan een eigen slimme bril te werken.

“Size does matter”, zullen we maar zeggen, want waar Google juist de informatie zo onopvallend mogelijk in je ooghoek wil laten verschijnen, plaatst Atheer twee transparante display recht voor neus. Twee dingen worden dan direct duidelijk, ten eerste: waar Google zicht richt op hele dagen gebruik, zal Atheer zich realiseren dat hun bril dat nauwelijks toelaat. Ten tweede: dat is een behoorlijk schermoppervlak.

Wat de bril van Atheer bijzonder maakt (en wederom ongepast voor gebruik in de dagelijkse gang van zaken) is het feit dat je hem kan bedienen door simpelweg met je handen te bewegen. Zoals de Leap Motion zeg maar, alleen dan op je voorhoofd geplakt.

In zijn huidige vorm gaan we de bril voorlopig nog niet in actie zien, de eerste testers van onder andere The Verge en Engadget laten weinig aan de verbeelding over. Het is een prototype waar de wifi-zender, accelerometer, gyroscope en IR-camera nog  handmatig op geplakt zijn. Ook de software is nog niet bijster ver.

Gisteren demonstreerde het team van Atheer de bril tijdens de D11 conferentie. Een interessante demo en we kunnen stellen dat “de slimme bril” steeds meer de spotlight claimt. Er zal echter nog veel moeten gebeuren voordat Google de eerste zweetdruppel langs het brilframe zal laten lopen.

(foto en video via All Things D / D11 Conference)