Succesvolle crowdfundkoelkast in financiële problemen

Coolest Cooler

Het leek een zekere zaak toen het crowdfundproject Coolest Cooler in 2014 werd afgerond. De makers haalden meer dan 13 miljoen dollar op voor de slimme koelkast, waardoor het in één klap het populairste Kickstarter-project ooit werd. In 2016 staat de koelkast nog op de tweede plek, met enkel smartwatch Pebble Time daarboven. Ondanks de gigantische investering die Coolest Cooler echter op wist te halen, verkeert het project nu in financiële problemen.

Coolest is daarom op zoek naar een investering, zodat ze het project alsnog succesvol kunnen afronden. Kickstarter-donateurs zijn daar alleen niet blij mee. Het bedrijf heeft tot nu toe nog niet al zijn koelkasten naar donateurs verzonden, terwijl het apparaat wel al te koop is op Amazon. In totaal zijn er 30.000 koelkasten verscheept naar Amazon en donateurs, terwijl er 62.642 mensen het Kickstarter-project hebben gesteund.

Komt er geen investeerder, dan zal de slimme koelkast wellicht nooit naar alle Kickstarter-donateurs worden verzonden. Oprichter Ryan Grepper vertelt aan The Next Web dat hij nog niet weet hoe hij alle bestelde koelkasten naar mensen kan verzenden.

Het project bewijst vooral één ding: zelfs de meest succesvolle Kickstarter-projecten kunnen achteraf nog stranden. Want hoewel Coolest Cooler maar liefst 13 miljoen dollar heeft ingezameld, is dat misschien niet genoeg om alle donateurs te voorzien. Tenzij die investeerder zich meldt.