De Hortus Botanicus komt tijdens het Amsterdam Light Festival tot leven dankzij Somfy

[sponsored story] Een jurk die tot leven lijkt te komen dankzij slimme technologie? Dat was pas het begin van de samenwerking tussen fashion-tech designer Anouk Wipprecht en Somfy! Tijdens het Amsterdam Light Festival is opnieuw een project te zien dat voortkomt uit een unieke samenwerking tussen Somfy en Wipprecht. In de Hortus Botanicus is tot en met 8 januari de installatie ‘Living Pods’ te zien.

Voor dit unieke kunstproject heeft Wipprecht de natuur verrijkt met slimme lampen in de vorm van lotussen die samenwerken met elkaar, maar ook met de unieke kledingstukken die ze heeft ontworpen. Het resultaat is op zijn zachtst bijzonder te noemen en voelt zelfs een beetje magisch. Je moet het eigenlijk gewoon zien!

Smart home

Met de Living Pods geven Somfy en Wipprecht je een uniek kijkje in de toekomst. Waarin de wereld om ons heen, en vooral je huis, dankzij slimme apparaten en sensoren op een logisch manier één geheel gaat vormen. Apparaten, van verlichting tot je gordijnen, werken dankzij Somfy met elkaar samen. Maar ook met ons mensen. Ze gaan bijvoorbeeld automatisch aan of dicht als het donker wordt, of je bedient ze heel gemakkelijk met een app.

Anouk Wipprecht legt uit:

Ik ben geïnteresseerd in het idee dat design om ons heen een ziel krijgt, zodra deze een interactie met ons aangaat en reageert op een door ons brein ingegeven manier.

Tijdens het Amsterdam Light Festival kun je in de Hortus Botanicus dus eigenlijk een beetje in de toekomst kijken. Nu heeft ruim één op de tien inwoners van West-Europa al connected apparaten in huis. Denk aan op afstand-bestuurbare lampen of een slimme thermostaat. En de komende jaren gaat dat flink gaat groeien.

Somfy Living Pods

TaHoma

De losse producten zijn nog maar het begin, uiteindelijk wordt het toekomstbeeld van het smart home realiteit, verwacht Somfy. Daarom zet het bedrijf hier vol op in met onder meer slimme verlichting en op afstand bestuurbare gordijnen en rolluiken.

Dankzij het bedieningsplatform TaHoma kun je deze apparaten -maar ook die van veel andere fabrikanten – centraal aansturen en automatiseren.

De expositie Living Pods van Anouk Wipprecht is tot en met 8 januari te zien in de Horus Botanicus als onderdeel van het Amsterdam Light Festival.