Sommige Huawei-telefoons tonen reclame op vergrendelscherm

Huawei

Sommige Huawei-telefoons blijken reclames te tonen op het vergrendelscherm. Dat meldt Android Police. De meldingen hiervan komen uit onder meer Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Zuid-Afrika en Noorwegen.

De reclames zijn van Booking.com, zo meldt een grote groep mensen op sociale media. De advertenties worden getoond op de P30 Pro, de P20, P20 Lite, Honor 10 en P20 Pro. Ook verschijnen ze vooral voor mensen die de vooraf ingestelde landschapsachtergronden gebruiken.

Advertenties verwijderen

Volgens 9to5Google lijkt het er op dat de advertenties in de Magazine Unlock-functie zitten van de telefoon. Met die functie verandert het plaatje op je vergrendelscherm iedere keer dat je je telefoon ontgrendeld. Zet je de functie uit, dan verdwijnen de advertenties blijkbaar ook.

Een Duits Twitter-account van het bedrijf heeft in een reactie op een gebruiker zijn excuses aangeboden voor de advertenties. “Het spijt me dat je denkt dat we willen adverteren.” Het account zei verder dat de advertentie uit te schakelen is door de afbeelding in de instellingen te verwijderen.

Wat de reden is voor het tonen van de advertenties, is niet duidelijk. Feit is wel dat Huawei de laatste tijd vaak negatief in het nieuws komt, vanwege een dispuut met Amerika. De Verenigde Staten hebben het bedrijf handelsbeperkingen opgelegd, omdat het land bang is dat de Chinese overheid via de fabrikant spioneert.