Sonos kondigt soundbar Arc en nieuwe subwoofer en speaker aan

De Sonos Playbar is niet meer, lang leve de Playbar. De nieuwe soundbar in het assortiment van de Amerikaanse audiofabrikant is de Sonos Arc, die samen met een nieuwe Sub en de Sonos Five vanavond werd aangekondigd.

Dat lanceren was figuurlijk gesproken overduidelijk, Sonos gebruikte het beeld en geluid van de lancering van de Apollo in de aankondigingsvideo:

Niet geheel toevallig, want met het bombastische geluid van de raket wil Sonos direct een van de belangrijkste features van de nieuwe soundbar Arc naar voren brengen. De Arc heeft als eerste Sonos-product ondersteuning voor Dolby Atmos.

Arc is geen opvolger van de Playbar of Beam, maar een geheel nieuw ontworpen soundbar, beschikbaar in mat wit of mat zwart. De soundbar heeft, zoals zijn naam al een beetje weggeeft, een afgeronde grille van 270 graden, waardoor hij minder opvalt in het interieur.

De Arc is gebouwd op het nieuwe S2-softwareplatform van Sonos en kan worden bediend met de nieuwe Sonos-app die tegelijkertijd met de Arc zal worden gelanceerd. Maar ook je afstandsbediening kan worden gebruikt om hem te bedienen, net als AirPlay 2 of je stem via Google Assistent of Amazon Alexa.

De Sonos Arc zal de Playbar en Playbase komen te vervangen en is vanaf te reserveren op de website van Sonos. De Arc kost €899 en zal vanaf 10 juni beschikbaar zijn.

Nieuwe Sub en Five

Maar er was meer nieuws. Zo introduceerde Sonos vandaag ook een nieuwe versie van hun subwoofer Sub. De derde generatie van de Sub is uitgerust met meer geheugen en meer verwerkingsvermogen.

De nieuwe Sub is qua vormgeving gelijk aan zijn voorganger en verkrijgbaar in het zwart en wit.  Ook de Sub is nu al te reserveren via de website en leverbaar vanaf 10 juni. De Sonos Sub (Gen 3) heeft een prijskaartje van €799.

Meer geheugen en verwerkingsvermogen geldt ook voor de nieuwe Sonos Five, een update van de krachtigste Sonos-speaker Play:5. Hier valt echter wel direct een verandering in het design op: de witte uitvoering is nu ook echt volledig wit. Uiteraard blijft hij ook in het zwart beschikbaar. De Sonos Five is vanaf 10 juni te koop voor €579.

Sonos app

De nieuwe Arc, Sub en Five zijn ontwikkelt op het nieuwe S2-softwareplatform van Sonos en hier hoort ook een volledig nieuwe app bij. Deze is vanaf 8 juni te downloaden. Het geüpgradede softwareplatform stuurt de nieuwe generatie producten en belevingen aan. De drie nieuwe producten werken alleen in combinatie met de nieuwe app.

De nieuwe app biedt ondersteuning aan voor audiotechnologieën met een hoge resolutie, zoals bijvoorbeeld Dolby Atmos op de Arc. Daarnaast is de app beter beveiligd en moet een nieuw design zorgen voor meer gebruikersgemak.

Gebruikers kunnen de nieuwe app downloaden en hun systeem probleemloos omzetten naar het nieuwe platform. Alle favorieten, diensten en instellingen blijven bewaard. Maak je nog gebruik van zogenaamde ‘legacy’-hardware van Sonos en kun of wil je nog niet overstappen naar de nieuwe app? Dan blijft de oude app gewoon beschikbaar.