Spiegelbeelden worden computer graphics met interactieve spiegel

Altijd al willen weten hoe een computer naar jou kijkt? De D.I.G.I.T. is een digitale spiegel die bewegingen om kan zetten naar computerbeelden. In plaats van dat je jezelf ziet, zie je een beelden van nullen en enen. De spiegel geeft dan ook weer hoe iemand gezien wordt door een computer of digitaal apparaat.

De D.I.G.I.T. is een kunstproject van Teehan + Lax Labs. De spiegel is uitgerust met een camera en 1334 LED’s. De camera volgt bewegingen en stuurt een signaal naar de LED’s. Deze LED’s zijn onderverdeeld over 48 individuele panels, die ieder apart wordt aangestuurd. Met een Arduino worden de panels bestuurd en kan de spiegel een goed beeld geven van je bewegingen.

De spiegel heeft een framerate van bijna 30 beelden per seconden. Het beeld wat ontstaat is hierdoor een perfecte reflectie van al je bewegingen.

De eerste reacties zijn erg positief en het team onderzoekt dan ook mogelijkheden om de spiegel groter te maken en te verbeteren. Bekijk hieronder hoe de D.I.G.I.T. werkt in de praktijk.